Alfajores de maicena
Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Alfajores de maicena. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Alfajores de maicena is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. Alfajores de maicena is something that I've loved my entire life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Alfajores de maicena, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Alfajores de maicena delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Alfajores de maicena is 8 - 10 unidades. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Alfajores de maicena estimated approx 40 min.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Alfajores de maicena using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Muy buenas discapas y discapos hoy os traigo un dulce típico de la zona de Latinoamérica como es argentina o Uruguay, se trata de unos riquísimos alfajores de maicena.
Ingredients and spices that need to be Take to make Alfajores de maicena:
- 100 gr mantequilla
- 100 gr azúcar glass
- 1 yema de huevo
- 2 huevos enteros
- 1/2 cucharadita esencia de vainilla
- Ralladura de limón
- 100 gr harina trigo
- 200 gr fécula o almidón de maíz
- 1/2 cucharadita levadura química
- 1/2 cucharadita sal
- Dulce de leche
Instructions to make to make Alfajores de maicena
- En un recipiente amplio añadimos la harina de trigo, la harina de maíz, media cucharadita de levadura química y media cucharadita de sal. Lo mezclamos todo y reservamos.
- Ahora, en otro recipiente, ponemos la mantequilla a temperatura ambiente y el azúcar glas y lo integramos hasta conseguir una pasta homogénea.
- Después añadimos la ralladura de un limón, aproximadamente media cucharadita de esencia de vainilla, una yema de huevo y un huevo entero. Ahora batimos un huevo y añadimos la mitad. Mezclamos todos los ingredientes.
- Una vez mezclado, lo incorporamos junto con las harinas que teníamos reservadas. A mi la mezcla de la mantequilla me ha quedado con grumos, eso es porque la mantequilla estaba un poco fría, pero no pasa nada, a la hora de amasar la mezcla con las manos la mantequilla cogerá la temperatura adecuada. Mezclamos bien con la ayuda de unas varillas y después nos ayudamos con las manos. Y nos debería quedar una masa homogénea.
- Ahora tapamos la masa con papel transparente, y la metemos en la nevera unos 30 minutos.
- Pasados los 30 minutos, precalentamos el horno a unos 155º con calor arriba y abajo y sin ventilador. Sacamos la masa de la nevera. Espolvoreamos un poco de harina en la superficie de trabajo y con la ayuda de un rodillo vamos estirando la masa. Dejaremos un grosor de medio centímetro aproximadamente y vamos cortando con la ayuda de un cortapastas de unos 5 o 6 cm de diámetro. Repetiremos la operación hasta terminar con toda la masa.
- Y con mucho cuidado la vamos poniendo sobre una bandeja de horno, procurando dejar separación entre unas y otras porque en el horno van a crecer. Las metemos en el horno durante unos 7 u 8 minutos a 155º ese tiempo será suficiente ya que si lo dejamos más tiempo, se nos pueden quedar demasiado secos.
- Por último rellenamos nuestros alfajores con dulce de leche.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have extra all-natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or more active ingredients or is a bit basically zesty, you can make basic modifications to attain this objective. In other words, begin making your recipes on time. As for standard food preparation skills for newbies you do not require to discover them yet only if you grasp some simple food preparation strategies.
This isn't a total guide to quick as well as easy lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Homemade Alfajores de maicena. Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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