Marmitako de bonito

Marmitako de bonito

Hey everyone, it is Brad, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Marmitako de bonito. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Marmitako de bonito is one of the most popular of current trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Marmitako de bonito is something that I've loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Marmitako de bonito, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Marmitako de bonito delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Marmitako de bonito is 2 Personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Marmitako de bonito estimated approx 30 minutos.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Marmitako de bonito using 11 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.

Muy buenas discapas y discapos hoy os traigo un guiso marinero típico del país vasco, se trata de un delicioso marmitako.

Ingredients and spices that need to be Get to make Marmitako de bonito:

  1. 1 rodaja bonito
  2. 4 patatas medianas
  3. 1 pimiento verde
  4. 500 ml caldo de pescado
  5. 1 cebolleta
  6. 1 diente ajo
  7. 2 cucharadas tomate triturado
  8. 1 cucharadita pulpa de pimiento choricero
  9. 1 hoja laurel
  10. Aceite
  11. Sal

Instructions to make to make Marmitako de bonito

  1. Empezamos echando un chorrito de aceite en una cazuela y dejamos que se vaya calentando a fuego medio.
  2. Mientras tanto, vamos a trocear un diente de ajo en trocitos pequeños y cuando el aceite ha cogido temperatura, añadimos el ajo picado. Dejaremos que se vaya dorando a fuego medio.
  3. Mientras se va dorando el ajo, vamos a trocear un pimiento verde en cuadraditos ni muy grandes ni muy pequeños. Queremos que se vean los trozos en el marmitako.
  4. Ahora cogemos una cebolleta y picamos en trocitos pequeños.
  5. Cuando los ajos han empezado a coger color, añadimos a la cazuela el pimiento verde y la cebolleta. Le ponemos una pizca de sal. Removemos y dejamos que se poche a fuego medio.
  6. Cuando ya esta media pochado, añadimos dos cucharadas de tomate triturado. Mezclamos bien.
  7. Y también añadimos una cucharadita de pulpa de pimiento choricero. Y dejamos que se siga pochando.
  8. Mientras tanto, vamos a ir troceando las patatas. Para ello, pelamos y chascamos las patatas. Para los que no sepan que es chascar, es meter el cuchillo en la patata sin llegar a hacer el corte completo, es decir, metemos un poco el cuchillo en la patata y luego giramos el cuchillo para que se rompa la patata. Con esto conseguiremos que la patata suelte más almidón y el caldo del marmitako nos quede más gordito.
  9. Cuando ya tenemos todas las patatas troceadas, las añadimos a la cazuela. Mezclamos bien.
  10. Ahora le voy a añadir un caldo de pescado, si no tenéis caldo de pescado, le podéis añadir agua sin problema. Lo único que con el caldo nos quedará un marmitako más sabroso. Cubrimos las patatas con el caldo, le ponemos una hojita de laurel y le ponemos sal al gusto. Removemos bien, le ponemos la tapa a la cazuela y dejamos que se cocine a fuego medio durante unos 20 o 25 minutos. Dependerá del tamaño que hayáis cortado las patatas.
  11. Mientras se van cocinando las patatas vamos a trocear el bonito. Yo tengo una rodaja de bonito a la que le voy a quitar las partes más oscuras. Y después lo partimos en trozos ni muy grandes ni muy pequeños, más o menos en trozos de bocado. Añadimos sal al gusto al bonito.
  12. Y cuando ya han pasado unos 25 minutos y las patatas están blanditas, apagamos el fuego a la cazuela y añadimos los trozos de bonito. Removemos bien para repartir el bonito por la cazuela, le ponemos la tapa y con el calor residual de la cazuela los trozos de bonito se acabarán cocinando. Dejamos un par de minutos con la tapa puesta y listo!!

As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet as well as adjust your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more ingredients or is a little essentially zesty, you can make straightforward changes to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes promptly. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not require to discover them however only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a total guide to quick and also simple lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Prepare Homemade Marmitako de bonito. Thanks so much for your time. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pan de zanahoria

Ensalada con nectarina

Calabacín relleno