Pulpo a la gallega (con cachelos)

Hey everyone, it's Louise, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a distinctive dish, Pulpo a la gallega (con cachelos). One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pulpo a la gallega (con cachelos) is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. They are nice and they look fantastic. Pulpo a la gallega (con cachelos) is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pulpo a la gallega (con cachelos), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pulpo a la gallega (con cachelos) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pulpo a la gallega (con cachelos) is 1 ración. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pulpo a la gallega (con cachelos) estimated approx 30'.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Pulpo a la gallega (con cachelos) using 5 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.
Mi suegra es gallega y vive en una aldea pequeñita de Ourense. Cada verano vamos a Galicia a ver a la familia y nos pasamos por las ferias de pueblos a comer pulpo (de ahí a que este plato se llame también pulpo a feira).
La tradición pulpera gallega consiste en que cada 15 o 30 días, en cada pueblo es día de feria. Ese día, los pulperos, se ponen a cocer pulpo delante de un bar con su barril de madera. Tú les coges las raciones que quieras para comer en el bar o para llevar a casa y les pagas la ración. Las raciones se sirven en una maderita, con aceite y pimentón y sin patatas. Este es un error común, pensar que el pulpo a la gallega es con patatas.
Si consumes la ración en el bar, entras y en el bar pides y pagas la bebida y los extras. Importante, en España se suele poner con patatas. En Galicia, como extra, pides patatas (cachelos) pero lo más pedido es pan. En la Galicia profunda, el pulpo se come con media barra de pan. Entra muy bien. El pulpo con patatas, el plato que hoy he hecho, realmente se llama pulpo con cachelos. Y sobre todo, que no falte un buen albariño o un turbio, para maridar. Nunca agua (o muy poca) ya que hincha mucho el estómago con el pulpo.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pulpo a la gallega (con cachelos):
- 1 pata de pulpo cocida (más fácil que cocerla tú)
- 3 patatas pequeñas-medianas
- Pimentón dulce
- Aceite de oliva
- Sal normal y sal gorda
Steps to make to make Pulpo a la gallega (con cachelos)
- Cocer las patatas. Yo las hago con vaporera porque conserva más el sabor. A los 15-20 minutos se suelen hacer (ves pinchando para saber cuando están hechas).
Si no tienes vaporera hervir en agua.
Cuando las retires, dejar enfriar un poquito, cortarlas en rodajas y poner de base en un plato. Regarlas con aceite y una pizca de sal y reservar.


- Calentar la pata de pulpo precocida en la misma vaporera que las patatas unos 3-5 minutos. Yo lo compro cocido ya porque es más rápido y la cocción es perfecta. Si quieres puedes cocerlo tú, vigilando el punto para que no quede ni chicloso ni duro.



- Cortar la pata con unas tijeras y poner encima de las patatas. Chorrito de aceite (no hace falta virgen extra porque se come el sabor), pizca de sal gorda y pimentón dulce por encima. Servir y disfrutar!



As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet plan and adjust your diet to your individual tastes with time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or more active ingredients or is a little basically spicy, you can make easy changes to achieve this goal. To put it simply, start making your dishes promptly. When it comes to basic cooking abilities for newbies you do not require to discover them but only if you understand some basic food preparation methods.
This isn't a total guide to fast and simple lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Ultimate Pulpo a la gallega (con cachelos). Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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